Förtroendevalda

I en demokrati har vi som medborgare möjlighet att påverka hur vi vill att vår framtid ska se ut. Det är viktigt att vi gör våra val när vi ges möjlighet.

Under två år, i samband med nationaldagen har det anordnats dialog med lokala politiker för att vi jörnsbor ska få koll nuläge och framtid på kultur- och utvecklingsfronten.

I år när möjligheten att träffas inte finns har vi i stället ställt frågor till politiker i kulturnämnd och kommunstyrelse samt inbjudit dem att delta i fröceremoni. Se bidragen nedan:

Socialdemokraterna
Kommunalråd Lorents Burman

Kulturnämndens ordförande Daniel Sjögren
Vad är Jörnsbygden för dig?
Hur kan du bidra till Jörnsbygdens utveckling?
På vilket sätt kan kultur ta plats i vår bygd på bästa vis?
Vilken kultur önskar du se mer av i bygden?
Vad betyder ursinne för dig?

Tillsammans mot Ursinnig Festival 2021. Bolltistel

Centerpartiet
Gruppledare Carina Sundbom

Tillsammans mot Ursinnig Festival 2021. Pastell akleja

Vänsterpartiet
Delar av styrelsen i Skellefteå

Svar på frågor om hur Vänsterpartiet kan bidra för utveckling i Jörnsbygden
Vänsterpartiet via gruppledare Agneta Hansson sätter frö för 2021

Moderaterna
Gruppledare Andreas Löwenhöök

Historik
Nationaldagen 2018 hölls i Jörn en kickstart inför sista året av projektet Lyssna på oss i Jörn. Där deltog Po Tidholm med föreläsningen Lokalsamtal, inför höstens val som avslutades med en debatt med lokala politiker. Vad skulle de göra för kultur, samhälle och Jörn om de fick bestämma?

Nationaldagen 2019 hölls uppföljaren, Po Tidholm med föreläsningen Kartan som var en summering vad som hänt i landet efter valet och avslutning även detta år blev ett samtal med inbjudna lokala politiker. Vad hade de gjort och hur skulle de fortsätta jobba för att bygden ska leva, inte bara centralorten. Kulturnämndens nye ordförande Daniel Sjöström var där, på sitt första officiella uppdrag i sin nya roll.