Invigning

Invigningstal av Gunnel Flinta ordförande i JESS. En festival behöver en början och ett slut, även i år, eller kanske framför allt i år när ingenting är som det brukar tack vare ett litet virus. Ta del av talet i text här.

Hälsning till alla festivalbesökare från Nedjma Chaouche
Nedjma var moderator vid slutkonferensen i Flen där alla projekt i Kreativa platser redovisades. Hon fastande för Lyssna på oss presentationen och ville själv ta del av Ursinnet 2020. Livet blir inte alltid som man tänkt sig, men nästa år…

Nedjma Chaouche, frilansjournalist

I väntan på nästa år

Ur ett tal som Sara Lidman höll i Granberg 1979

Fröceremoni runt om i bygden
Vi ser årets festival som grogrund till nästa års festival och vi vill skapa någonting gemensamt som vi alla kan delta i, både nu och 2021.

Fröceremonin blir en symbolisk handling där vi planterar frön, som likt ursinnet och kreativiteten får spira och gro till fleråriga plantor. I samband med festivalen 2021 planteras överlevarna på Jernbanetorget i centrum eller på Utmarken vid infarten till Jörn.

Flera olika människor är inbjudna att delta i ceremoni. Vi vill tydliggöra att alla människor i olika åldrar i byar, samhällen och städer behövs för kulturen och samhällets utveckling. Festivalen är till för oss alla.

Livesändning fröceremoni via Facebook – Lyssna på oss i Jörn

Jörnsbygden sätter frön för fortsatt utveckling, se deltagande byar

Jörns framtid, barn på Svalan förskola sätter frö för framtiden

Förtroendevalda i Skellefteå kommun deltar i fröceremoni

Fröceremoni i huvudstaden av Ulph Nyström och Pär Wiksten

Endast det bästa är nog – ett Paradisträd, mot Ursinnig Festival 2021. Se filmen här.