Berry Grahn Lundström

Född i Granbergsträsk i ett timrat trähus en kall decembernatt 1932. En avbild av huset kan ses i bildspelet som en tavla gjord av maken Göran Lundström. Berry gick skola i 6 år Granbergsträsk och i unga år började hon med oljemålning på tyg och faner till tavlor.

Utbildning utöver grundskolan:
2-årig folkhögskola i Södertälje och tenterade till 2:an på en 2-årig reallinje på praktiska skolan i Kristinehamn och gick upp som privatist i realexamen på läroverket.
Berry kom in på konstfack i Stockholm men valde att gå på utbildning för hemslöjdspersonal ett år i Umeå i stället. Hon har även i Umeå på universitetet gått 2-årig utbildning för klänningssömmerskor, 3-årig utbildning till textillärare och 1-årig utbildning till specialpedagog.

När studierna var avslutade var planen att börja arbeta i Skellefteå, men livet blir inte alltid som man först tänkt sig. Göran Marklund som då var rektor i Jörn behövde någon som kunde hjälpa till att starta upp högstadiet och så blev det. Flytten gick till Jörn där Berry sedan ansvarat för undervisningen i textilslöjd i 25 år. På sin fritid har hon gått olika kurser och utvecklats sitt skapande.

I år blir det en liten utställning men förhoppningsvis ser det annorlunda ut i världen nästa år så vi får ta del av fler alster och berättelserna bakom dem.

Berry tittar till sin utställning i JESS skyltfönster i samband med invigningen 5/6