Felicia Eklund

Hur länge har du sysslat med konst?
Det har varit ett intresse så länge jag kan minnas, så jag antar att det rör sig kring 20 år kanske. 

Varför fastnade du för just detta?
Jag vet inte, men jag antar att det är för att jag fick mycket uppmuntran för det och för att det var kul att få ut sin fantasi på papper. Min högra hjärnhalva är väldigt dominant, om man tror på teorin om att hjärnan kan ha en dominant sida. 

Din anknytning till Jörn:
Det är i Jörn jag spenderat största delen av mitt liv. Min familj och släkt på mammas sida bor och har bott här. Även några på pappas sida. 

Vad betyder ursinne för dig?
Ilska som byggts upp under en lång tid av sammanbiten bitterhet. 

”Reclaim your mind” är ett arbetsprov till Animationsakademien.
Jag tänkte att den kan vara relevant till Ursinniga festivalen eftersom den handlar om att inte låta andra styra ens liv helt utan vidare. Att skapa sin egna kultur istället för att bara konsumera massmediekultur.

”Rymlig” är också ett arbetsprov, gjort i akvarell, akryl och tusch. Min tanke bakom den är att man inte behöver titta ut i rymden för att hitta något lika oändligt stort som rymden. Allt finns i medvetandet och såvitt jag förstått det är det kärlek som är kärnan.
”Easter Bunny” är gjord i tusch. 
I filmen ”Donnie Darko” säger Donnie ”Why are you wearing that stupid bunny suit?”, varpå Frank svarar ”Why are you wearing that stupid man suit?”. Det är bland de bästa repliker jag hört! Väldigt tänkvärt och en bra fråga att ställa sig själv med jämna mellanrum.
Fler bilder som Felicia skapat