Midvinterkalender

Vinterväg i Degerträsk 2020-01-01

2020
I utmaningen som har annonserats om på Facebook bad vi er att skicka in bidrag med en kort berättelse, en dikt, ett minne, en bild eller bara ett ord med anknytning till Jörn i vinter-, jul- och nyårstid. Tanken var att publicera ett bidrag varje dag men eftersom vi fick in så många fina bidrag blev det två bidrag per dag. Väldigt många platser runt om i Jörnsbygden finns representerade vilket är riktigt roligt och visar på att vi finns överallt – och vi bryr oss! Se karta nedan.

Utlottning av fem Ursinniga tygväskor har gjorts av JESS i samarbete med Sara Lidman-Sällskapet, Jörns Bibliotek och Coop Nära Jörn. Vinnaren presenteras nedan.

Vecka 49
Vinnare denna vecka: Bo Gunnarfeldt, Månen i Selsliden

Vecka 50
Vinnare denna vecka: Ulla Lindmark, Vintrig sommarstuga i Snapp.

Vecka 51
Vinnare denna vecka: Frida Stensmar, bildserie Hornsträsk målade i Akryl

Vecka 52
Vinnare denna vecka: Inger Sundström, Långnästräsk mot ljusare tider

Vecka 53
Vinnare denna vecka: Viola Almgren med bidragen Månen i Vänträsk

Kartan
– med flertalet av kalenderns bildbidrag. Fantastiskt vilken stor spridning kalendern fick i jörnsbygden. Klicka på bifogad länk för att ta del av bidragen. När kartan visas, klicka på den röda 4-kanten intill ortsnamnet så visas bidraget. För att komma tillbaka till kartan klicka på bilden igen.
https://www.guag.ch/wk.php

Midvinterkalendern har engagerat många människor, i och utanför Jörn, Skellefteå, Sverige och övriga världen – den här kartan har vi till exempel fått hjälp från Schweiz att göra. Tack Sven! Vi behöver inte kunna allt själva men om vi hjälps åt så blir det bra, det är något vi lärt oss och tränar på i denna Lyssna på oss-grupp. Tillsammans för Jörnsbygden!

Lyssna på oss facebook-sida har det senaste 28 dagarna
– fått 41 nya “Gilla-markeringar” vilket motsvarar en ökning på 156%
– inläggen på sidan har genererat 9731 interaktioner (gillande/kommentarer) vilket är en ökning med 324%
– inläggen på sidan har nått 3854 personer vilket är en ökning med 112%