Om

2020 hölls den andra Ursinniga festivalen och i pandemitider blev den mest digital – till skillnad från festivalen föregående år (2019) då det var dagliga aktiviteter på plats i Jörn. Här på hemsidan kan du ta del av mycket material från de gångna festivalerna.

Såvitt man bor i en by måste man bry sig” skrev Sara Lidman.
I Jörn tog vi ansvar och lät Ursinnets kraft spira och spridas världen över medan vi värnade om att inte bidra till smittspridning av Coronaviruset. Det kändes viktigt att ha något att se fram emot, glädjas över, samlas runt och ha något att prata om sen… Festivalen 2020 arrangerades därför i alternativ form, i enlighet med Folkhälsomyndigheten och regeringens riktlinjer.

Vi som fått uppdraget att med minimala medel och gemensamma krafter samordna en alternativ festival i Jörn – är nöjda. Fantastiskt blev det utifrån de förutsättningar som gavs. Media har varit närvarande både i form av radio och tidning och Jörn visade positiv framåtanda. Tack för förtroendet och vi ser fram emot festival 2021. Vi hoppas då också att fler Jörnsbor, nuvarande och utflugna vill vara med och engagera sig för den 3:e upplagan. En festival då vi får träffas – hoppas vi!

Ann-Sofi Burström, Ingalill Degerfeldt och Jennie Samuelsson

2021-05-16
Nu vet vi att festivalen 2021 inte blir det vi drömde om i fjol – en festival att träffas på. Men vi hoppas att det minimala arrangemang som ändå anordnas ska hålla liv i Ursinnet och drivet att skapa för oss, tillsammans. Vi tillhör och vi tillför!

Idébank från möten 2020 – kanske kan förverkligas 2022.

Ann-Sofi Burström, Ingalill Degerfeldt och Jennie Samuelsson